19 Kasım 2008 Çarşamba

DTP'nin Siyasi Oyunları ve Gerçek

Ülkemiz her zaman olduğu gibi yine bir cenderenin içerisinden geçiyor. Bir yanda devletin her kademesine sızan gladyonun nam-ı diğer Ergenekon'un deşifre edilen yüzü mahkeme salonlarında hesap verirken, diğer yanda Ergenekon'un desteği ile kurulan ve bugünlere gelen PKK kanlı saldırılarına devam ediyor ve Ergenekon terör örgütü yöneticiliği iddiasıyla demir parmaklıkların ardında olan bir zat Perinçek, Ergenekon soruşturmasını bitirin PKK meselesini halledelim diyor. İşçi Partisi Genel Başkanı olan Doğu Perinçek'in yıllar önce Bekaa Vadisi'nde teröristbaşı ve teröristlerle olan fotoğrafları hâlâ zihnimizde. Bu arada PKK'nin siyasi temsilcisi de boş durmuyor. Kardeşlik ve barış için hareket ettiklerini söyleyenler ülkeyi germek, halkı kutuplaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sözde Kürt halkının lideri dedikleri ve isminin başına sayın ifadesini koymadan adını zikretmedikleri Öcalan zehirleniyor iddiası ile Diyarbakır'da basın toplantısı düzenliyor, meclis gruplarını Ankara yerine burada toplayıp milletvekilleri ve belediye başkanları ile basının karşısına geçiyorlar. Ayrıca sayın Başbakan'ın doğu ve güneydoğu vilayetlerimize yaptığı gezileri eleştiriyor ve açıkça gelme diyorlar. Bölgenin ağası gibi gibi davranıyorlar. Aslında yaklaşan yerel seçimler öncesi bu tür davranışlar gayet normal. 2004 mahalli idareler seçiminde başlayan AK Parti'nin bölgedeki yükselişi 22 Temmuz'da daha belirgin bir hâle geldi ve iktidar partisi burada Türkiye geneli aldığı oy oranında daha yüksek bir orada oy aldı. Bu yükseliş hâlâ devam ediyor. Son anketlere göre AK Parti'nin oyunu daha da yükseltmiş konumda. 2009 Yerel Seçimleri'nde partinin hedefi başta Diyarbakır olmak üzere DTP'nin elinde olan belediyelerin büyük kısmını almak ki bu gayeye yakın görünüyorlar. Zira halkta artık gerçeklerin farkında. DTP'li belediyelerin siyaset yapmaktan başka bir hizmeti görünmüyor seçim bölgelerine. Artık bazı gerçekleri DTP'liler de görmeye başladı. Halkın kendilerine karşı olan müspet düşüncelerinin değiştiğini idrak etmeye başlayan parti bunu yeniden kazanmak için hizmet etmek yerine farklı siyasi yaklaşımlar içine giriyor.


Bilgiğiniz gibi DTP'ye açılan kapatma davası süreci devam ediyor. Diğer yandan PKK kanlı eylemlerini sürdürüyor ve milletimizde, medyamızda PKK ve yandaşlarına karşı nefret her geçen gün artıyor. DTP ise bu durumda PKK ve faaliyetlerine sahip çıkan açıklamalar yapıyor, teröristbaşı hakkındaki asılsız iddialarını yeniden gündeme getiriyor. Öbür taraftan DTP halk kitlesini kaybediyor ve oyu her geçen seçim düşüyor, önümüzdeki seçimlerde taban yapacak. İşte DTP'nin siyasi oyunları burada başlıyor. Bu nefret üzerine ortamı iyice geren bu partinin temsilcileri partilaerinin kapatılması için ellerinden geleni yapıyorlar! Alfabede kullanılmayan harf bırakmayıp çeşitli farklı isimlerde kurdukları partileri kapatılan bu zihniyet bunuda kapattırıp yerel seçimlerde halka karşı mazlum edebiyatı yapma hesaplarında. DTP'nin yerine geçecek partinin çalışmaları çoktan başlamıştır hatta belkide kapatılır kapatılmaz yeni parti harekete geçecek. Parti olmasa bile bağımsız adaylar taktiği bu seçimlerdede uygulanabilir. Parti kapatıldıktan sonra millete gidip biz sizin için çalışırken, sizin temsilciliğinizi yaparken bakın bize hareket ortamı sağlamıyorlar, önümüzü, partimizi kapatıyorlar diyerek halktan oy isteyecekler.
Bu nedenlerle terör örgütünün siyasi temsilcisi olduğunu daima belirttiğimiz DTP kapatılmamalı böylece bu söylemin önü açılmamalıdır. Bunun yayında partinin içerisinde güvercinler olarak adlandırılan ılımlı kanattakiler keşke daha mantıklı hareket etseler ve asıl görevlerinin halka hizmet olduğunu unutmasalar. Keşke bazı partilerimiz Gâvur Dağı'nın ardınında vatan toprağı olduğunu hatırlasalar ve siyaset felsefelerinin içine burayıda dâhil etseler. Keşke bir başka partimizin bölgede yaptığı miting sayısı birde kalmasda (o mitingde 300 kişi il yapıldı) her yere yayılsa ve bölgede %3 - %5 gibi komik oy oranlarında kalmasalar. Ama bu bakış açısı ile devam ederlerse bu oranlarıda arayabilirler. Son olarak bölgede %50'nin üzerinde oy alarak gerçek temsilcinin kim olduğunu tüm cihana ilan eden AK Parti bu oyun sorumluluğunun gereklerini dahada yerine getirse ve başta GAP olmak üzere bölgeye yönelik ekonomik ve kültürel yatırımlara hız verse.
Abdülkadir SARIBAY (Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği)

Hiç yorum yok: