1 Ağustos 2008 Cuma

Ergenekon'dan Çıkış - 2



Ergenekon muamması üzerine konuşan, bu konuda bir kaç kelam söyleyen herkesin belki de takıldığı, nihayetlendiremediği nokta bu yapılanmanın asıl amacıdır. Zira bir yandan ulusalcı söylemler üzerine hareket eden oluşumlar kurarken, bir yandan İslam adına bir şeyler yaptıklarını iddaa eden teröristlerle iş birliği yapıyorlar, diğer yanladan PKK gibi bölücü bebek katilleri ile bağlantı kurup destek veriyorlar; belkide kuruluşunda yardımları da vardı. Ergenekon'un hangi icraatına bakılarılsa o yönlü bir amaç güttükleri sonucuna varılır ki bu da bizi yanlışa sevk eder. Ama bana kalırsa bu terör örgütünün asıl amacı şu anki çalışmaları ile darbe zeminini hazırlamak. Yani yapılacak bir darbeyi halk nezlinde sevimli göstermek. İhtilal nasıl sevimli gösterilebilir? Şöyle ki, 1980 nasıl oldu ise öyle. O darbeyide bu yapılanma yaptı demiyorum ama benzerlik gösteriyorlar. Ben yaşım itibari ile o dönemleri yaşamasamda sonradan edindiğim bilgilerle bu kanıya ulaşıyorum. Bugün laikçi-İslamcı, Türk-Kürt, Alevi-Sünni... şeklindeki sınıflandırmalar o zamanda da aynı şekilde idi hatta ayrıca sağ-sol, ülkücü-komünist şeklinde farklı fraksiyonlarda bulunmaktaydı. Hatta sol örgütler içerisinde bile hizipleşmeler oluyordu, kimi Sovyet yanlısı, kimi sosyalist, kimi revisyonistti. Böyle ayrımlarla ülkemizde yaşanan Maraş, Çorum, Sivas olaylarını hatırlamasakta okuyoruz, izliyoruz. Bugün yapılanlarda çok farklı değil. Son günlerde gelen bilgilerde de açıkça ortaya konduğu gibi Mersin merkezli bir Türk-Kürt çatışmasının fitilleri yakılmış. Bin yıldır kol kola yaşayan iki milletin kollarını, birbirlerine silah çektirmek için kullandırmaya çalışan Ergenekoncular; bir yandan da laikçi-İslamcı ayrımı için pek çok faaliyetler yürütmüşler. Direkt olarak birbirine bağlamamız yanlış olur zira gerçekten halisane niyetlerle katılanlarda vardı ama geçen yıl yapılan Cumhuriyet Mitinglerini düzenleyenler şimdi Silivride.

Bence asıl amaç bu ve bu tür eylemlerle halkı birbirine düşman edip sonrasında halka artık yeter dedirtmek. Yani tıpkı 28 yıl önceki gibi. Devam eden kardeş kavgası neticesinde ordu idareye el koyunca olaylar nasılda bıçakla kesilir gibi bitti. O zamanki olayların da ardında ki isimlere ulaşsak çok farklı insanların olmadığını göreceğiz Ergenekoncularla. Bugün yaşanan ve yaşanacak olaylarla artık yeter ordu gelsin de halletsin deditme amacı, yapılan pekçok eylemin ana gayesi. Danıştay ve Cumhuriyet Gazetisi saldırıları ile muhafazakâr kesimi zan altında bıraktılar, sonrasında başka bir takım eylemlerle halkı birbirine düşürecektiler. Aslında kısmen başarılıda olmuşlardı ki Ümraniyede bombalar bulundu ve geriside çorap söküğü gibi geldi. Ben aslında Ergenekon'un devamı olduğunu da düşünüyorum ama şimdi sırası değil.

Bundan yüzyıllar önce demiri eriterek dağı delip dünyaya açılan Türk milleti bakalım bugünkü Ergenekondan nasıl çıkacak? Abdülkadir SARIBAY

Hiç yorum yok: