16 Temmuz 2008 Çarşamba

Türk Gençliğinin Yeni Buluşma Noktası

Ülkemizin kronikleşmiş sorunlarının çözümüne yönelik öneriler üretmek, bu meselelere bir de genç bakışı ile yorumlar getirmek, gençliğin bakış açısını anlamak ve anlatmak, her ne görüşten olursa olsun herkesin sesini duyurabileceği bir platform olarak GençUfukların yeni mekânı.

Bu ülke için fikir yürüten, meselelerine çözüm önerileri üreten herkesin buluşma noktası olacak olan GençUfuk insanları kaplara ayırmadan, onlara at gözlüğü ile bakmadan hizmet sunacak. Bölücü, terörist ya da kafa tascı olayan milliyetçi, sosyal demokrat, muhafazakâr, liberal, demokrat, sosyalist gibi tüm siyasi idolojilerin yayında; laik, dindar, tanrıtanımaz (ateist) şekilindeki bakış açılarını mozaik içindeki parçacıklar adladen bir görüşteyiz. Anadolunuzun çıkatmış olduğu yüce değer Mevlânâ diyor ki:

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergâhımız, umitsizlik dergâhı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.

Biz de Mevlânâ torunları olrak blog'umuz da ve grup'umuzda bu yaklaşımla hareket ediyoruz.

GençUfuk olarak ülkemizde gençliğin siyasette daha fazla yer alması isteğindeğiz. Zira bu ülke ne çekti ise makam mansıp sevdasında olup, koltuklarından ayrılamayanlardan çekti. Bunların yerini ancak millî ve manevi değerlerine sarılarak kendini yetişitirmiş ufuk geçler alacaktır.

İyi günler dileriz. Sitemizi izlemeye devam edin... GençUfuk üyeleri.

Ulaşım için gencufuklar@gmail.com

Hiç yorum yok: